Top

Džudo klub Novi Beograd osvojio 3 zlatne i jednu bronzanu medalju na medjunarodnom turniru za kadete u Temerinu

Medjunarodni turnir u džudou koji se svake godine održava u Temerinu je i pored hladnog vremena i loših vremenskih uslova okupio veliki broj džudista iz zemlje i inostranstva.

Džudo klub “Novi Beograd” je osvojio 4 medalje, 3 zlatne i jednu bronzanu.

U konkurenciji mladjih pionira u kategoriji do 50. kilograma prvo mesto je osvojio Počuča Miloš. Ovo je Milošu druga titula na medjunarodnim turnirima od početka godine.

U kategoriji do 60. kilograma zlatnu medalju osvojio je Popović Uroš. Uroš je pokazao veliki napredak u zadnjih nekoliko meseci i uprskos tome što je promenio kategoriju njegove pobede su sve atraktivnije. Ni na ovom takmičenju nije imao ozbiljniju konkurenciju te je protivnike savladavao sa lakoćom.

U konkurenciji kadetkinja u kategoriji do 44. kilograma prvo mesto je zauzela Kuruzović Milena, aktuelni prvak Balkana. Iako je ovo Mileni tek prva godina u kadetskom uzrastu Milena je sve mečeva pobedila iponima zahvaljujući superiornoj tehnici u parteru.

U kategoriji do 46. kilograma u konkurenciji mladjih pionira bronzanu medalju osvojio je Milanov Djordje. Iako je Djordje pokazao odlicnu tehniku i taktiku, u polufinalnom meču zadobio je malu povredu prsta pa nije uspeo da pokaže svoj maksimum te je meč izgubio na kazne. Nakon toga uverljivo je pobedio meč za treće mesto.

Medjunarodni turnir za kadete u Temerinu