Top

Tri medalje na medjunarodnom turniru u konkurenciji od 600 takmičara

U sportskom centru “Šumice” 22.11.2015. održan je medjunarodni turnir “Memorijal Svetislav Ivanović–Es”. Džudo klub “Novi Beograd” je predstavljalo deset takmičara a većinu su činili najmladji članovi koji su se izuzetno borili. Osvojene su tri medalje, dve zlatne i jedna bronzana.

U kategoriji do 28. kilograma u konkurenciji mladjih poletaraca bronzanu medalju osvojio je Kolarević Matej. Matej je imao 5 mečeva i sve je pobedio iponima. Iako je bio naš najmladji predstavnik na ovom takmičenju bio je sigurno najatraktivniji jer je sve svoje mečeve pobedio iponima.

U kategoriji do 46. kilograma u konkurenciji mladjih pionira, zlatnu medalju osvojio je Milanov Djordje, aktuelni prvak države. Djordje je takodje sve mečeve pobedio iponima, a sigurno je najbolji meč pružio u finalu gde je takmičara iz Rume bukvalno deklasirao serijom bacanja.

U kategoriji preko 60. kilograma zlatnu medalju osvojio je Popović Uroš. Pošto organizator nije uvrstio na ovom takmičenju standardne kategorije a medju njima i Uroševu kategoriju do 66. kilograma, Uroš je nastupao u kategoriji preko 60. kilograma i tu je takodje bio ubedljiv. Sve mečeve je rešio iponima pobedjujući takmičare koji su bili i preko deset kila teži od njega.

Memorijal Svetislav Ivanović–Es