Judo klub “Novi Beograd” je osnovan pre 40 godina. Osnivač kluba je bio Srećko Popović, priznati sportski radnik. Prvi trener kluba je bio Eduard Besak, poznati judo majstor a kasnije najpriznatiji medjunarodni sudija u SFRJ. Nakon Eduarda Besaka trenerski posao u klubu je preuzeo Slobodan Nikolić, legenda našeg sporta, vrhunski džudista i pedagog.

Slobodan Nikolić i Milan Mijalković

Slobodan Nikolic i Milan Mijalkovic Hala sportova 1975

Od 1976. Judo Klub “Novi Beograd” preuzima Milan Mijalković, jedan od naših najboljih džudista 70-ih godina i jedan od najvećih judo imena u našoj istoriji. Milan Mijalković je predstavnik porodice Mijalković, najuspešnije judo porodice u Srbiji, koja je ostavila duboki trag u jugoslovenskom i srpskom džudou i najzaslužnija je za uspehe Judo kluba Novi Beograd. Džudom se bavi već tri generacije ove porodice i svi imaju izuzetne sportske rezultate.

Rezultati

Mijalković Miloš:

 • 1. mesto, Prvenstvo Sveta (studenti) 2002. Novi Sad
 • 2. mesto, Prvenstvo Evrope, 2007. Beograd
 • 3. mesto, Univerzijada 2001. Peking
 • 1. mesto, Mediteranske Igre, 2005. Almeira
 • 1. mesto, Mediteranske Igre, 2009. Pescara
 • 5. mesto, Prvenstvo Sveta, 2003. Osaka
Mijalković Miloš Mediteranske igre

Mijalković Miloš

Mijalković Rju:

 • 1. mesto, Prvenstvo Sveta (studenti) 2004. Moskva
 • 3. mesto, Prvenstvo Evrope (do 23 godine), 2004. Ljubljana
Mijalković Rju

Mijalković Rju

Mijalković Milan:

 • 3. mesto, Prvenstvo Sveta (studenti), 1972. London
 • 3. mesto, Prvenstvo Evrope (ekipno), 1975. Lion
Mijalković Milan

Mijalković Milan

Mijalković Slobodan:

 • 7. mesto, Prvenstvo Evrope, 1968. Lozana
Mijalković Slobodan

Mijalković Slobodan

Mijalković Marko:

 • 5. mesto, Prvenstvo Evrope (ekipno), Beograd 2006
Mijalković Marko

Mijalković Marko

Mijalković Dušan:

 • 2. mesto, Evropski kup, 1997. Madjarska
Mijalković Dušan

Mijalković Dušan

Pored ovih rezultata mnogi članovi našeg kluba su postizali značajne rezultate na domaćim i medjunardnim takmičenjima.

Kosić Dragan je 1978. godine osvojio 3. Mesto na Prvenstvu Evrope u Finskoj. Reprezentaciju Jugoslavije na velikim međunarodnim takmičenjima su predstavljali: Lopatić Stanko, Petković Slobodan, Luković Borislav, Obrenić Milorad, Živić Ljubomir, Mihajlović Branislav, Ješić Nemanja …

Za judo reprezentaciju Srbije nastupali su i Nikolić Dušan, Nikolić Milan, Bunčić Strahinja, Bunčić Milan, Jovanović Miloš

Judo Klub Novi Beograd učestvuje i u organizaciji takmičenja podržavajući edukaciju budućih džudo sudija.

Milan Mijalković je medjunarodni sudija koji je sudio na prvenstvima Evrope i Svetskim kupovima. Radojčić Ranko i Jovanović Miloš su savezne sudije, i deo su sudijske organizacije koja učestvuje na regionalnim turnirima, domaćim prvenstvima, medjunarodnim takmičenjima i Balkanskim šampionatima.

Naši članovi su učestvovali u organizaciji svetskih i evropskih prvenstava koja su organizovana u našoj zemlji. Mijalković Milan kao Internacionalni sudija IJF-a, bio je član sudijskog žirija na Olimpijskim Igrama 2004 g. u Atini.

Judo klub Novi Beograd je već 25 godina organizator jednog od najjačih pionirskih turnira u zemlji, Kupa Novi Beograd.

Od osnivanja kluba pa do današnjih dana u klubu je učilo i treniralo više hiljada džudista različitih profila i godišta. Zahvaljujući znanju stečenom u Judo klubu Novi Beograd, neki od njih su postali uspešni treneri u drugim klubovima, kao Delić Milun u JK Voždovac. Neki naši članovi su osnovali svoje judo klubove : Đukić Saša (JK Ušće), Jovanović Nenad (JK Zemun).

2009. godine je počela sa radom i Judo škola u Žarkovu u osnovnoj školi “Ljuba Nenadović” koja predstavlja sekciju Judo Kluba Novi Beograd. Više informacija o Judo školi u Žarkovu može dobiti klikom ovde.